KUSHTETUTA MBI PARTITE POLITIKE NE EVROPE

Kushtetutat janë dokumentet bazë mbi të cilën ngrihet institucionet politike dhe organizohen sistemet qeverisëse. Referimi në Kushtetutë për partitë politike nuk është parim universal i dokumenteve kushtetuese, çdo vend zgjedh modelin që e mendon më të përshtatshëm. Ndaj, referuar kushtetutave të mëposhtme, jo të gjitha vendet kanë referime mbi partitë, funksionet, të drejtat apo specifike si ato të transparencës financiare, siç përcaktohet në kushtetutën e Shqipërisë.

 1. Kushtetuta e Gjermanise, klikoni ketu 
 2. Kushtetuta e Italise, klikoni ketu 
 3. Kushtetuta e Frances, klikoni ketu
 4. Kushtetuta e SHBA, klikoni ketu
 5. Kushtetuta e Turqise, klikoni ketu 
 6. Kushtetuta e Greqise, klikoni ketu
 7. Kushtetuta e Serbise, klikoni ketu 
 8. Kushtetuta e Malit te Zi, klikoni ketu 
 9. Kushtetuta e Maqedonise, klikoni ketu
 10. Kushtetuta e Bosnje Hercegovines, klikoni ketu 
 11. Kushtetuta e Bullgarise, klikoni ketu
 12. Kushtetuta e Çekise, klikoni ketu
 13. Kushtetuta e Hungarise, klikoni ketu 
 14. Kushtetuta e Kroacise, klikoni ketu
 15. Kushtetuta e Polonise, klikoni ketu 
 16. Kushtetuta e Rumanise, klikoni ketu

Shpërnda në rrjetet sociale
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.