LEGJISLACIONI MBI PARTITE NE VENDE TE NDRYSHME EVROPIANE

Legjislacioni mbi partitë politike në vende të ndryshme evropiane përbëhet nga dy pjesë: nga pjesa e përbashkët e parimeve të organizimit, transparencës, llogaridhënies, votimit përmes anëtarësisë, lirisë së fjalës dhe kandidimit, etj, dhe nga pjesa specifike e secilës parti / secilit vend për të gjetur dhe aplikuar modele të veçanta të organizimit partiak. Në tërësi midis partive politike perëndimore ekzistojnë modele shumë demokratike organizimi, të provuara prej dekadash dhe funksionale në produktin e tyre. Në vendet ish komuniste përvojat e legjislacionit janë të ndryshme, ku dominuese janë partitë e identifikuara me liderin e saj apo diferenca midis standardeve formale statusore dhe garancive reale për zbatimin e tyre.

Në funksion të lexuesve do të publikojmë ligjet mbi partitë në shumë prej vendeve evropiane, me synimin që shumë shpejt të ketë studime krahasuese midis praktikeve të secilit vend dhe dallimeve ose aspekteve të përbashkëta me rastin shqiptar.

download

 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Itali (2012), klikoni ketu 
 1. Ligji mbi partite politike ne Gjermani (2009), klikoni ketu 
 2. Ligji mbi zgjedhjet federale, Gjermani (2012), klikoni ketu
 • Ligji mbi partite politike ne Serbi (studim), klikoni ketu
 1. Ligji mbi financimin e partive ne Serbi (2010), klikoni ketu 
 2. Ligji mbi partite politike ne Serbi (2009), klikoni ketu 
 • Ligji mbi partite politike ne Poloni (studim), klikoni ketu
 1. Ligji mbi partite politike ne Poloni (2012), klikoni ketu 
 • Ligji mbi partite politike ne Britanine e Madhe (2008), klikoni ketu
 • Ligji mbi partite politike ne Bosnje-Hercegovine, klikoni ketu
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Bosnje (2012), klikoni ketu 
 • Ligji mbi partite politike ne Danimarke
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Danimarke (2012), klikoni ketu 
 • Ligji mbi partite politike ne France
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne France (2015), klikoni ketu 
 • Ligji mbi partite politike ne Hungari
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Hungari (2012), klikoni ketu 
 • Ligji mbi partite politike ne Kroaci (1993), klikoni ketu
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Kroaci (2011), klikoni ketu 
 • Ligji mbi partite politike ne Mal i Zi  (studim)
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Malin e Zi (2012), klikoni ketu 
 • Ligji mbi partite politike ne Maqedoni  (studim), klikoni ketu
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Maqedoni (2012), klikoni ketu 
 • Ligji mbi partite politike ne Rumani (studim), klikoni ketu
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Rumani (2006), klikoni ketu
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Austri (2009), klikoni ketu
 • Ligji mbi partite politike ne Greqi
 1. Ligji mbi financimin elektoral ne Greqi (2012), klikoni ketu

Shpërnda në rrjetet sociale
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.